П`ятниця, 19.04.2024, 08:14
Ви увійшли як гість | Група "Гості"

Погода
Погода в Україні
Ми Українці
Перевірений учасник UA-НЕТУ!
Друзі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
Сайте села Черенве
Код кнопки

Головна » 2009 » Червень » 11 » Чому в селі не було фестин???
11:46
Чому в селі не було фестин???
Цього року в селі Черневе найгучніший празник на "Зелені свята" пройшов надзвичайно тихо.

   Пам'ятаю кожного року, а то навіть в роки застою, у перші роки незалежності нашої держави, коли було дуже тяжко фінансово - культурний розвиток не занепадав, напроти - розвивався. На фестинах - виступи, ігри, лотереї, різні забави, шашлики, на шкільному стадіоні ставили по дві сцени для виступів, бо не вистачало часу, щоб на одній на-протязі дня показати вистави і виступи народної творчості, мешканці і гості села забавлялися і відпочивали, було весело і приємно бачити багатьох знайомих та друзів, які нечасто бувають в рідних краях.

   Але ми стали жити краще, культурний розвиток занепав, чи то зажиріли грошами, чи то обізнаність та патріотизм зникли. Держава споює молодь, діти безперешкодно купують алкоголь та тютюнові (за таке власників магазинів та забігайлівок по тюрмах гноїти треба), і нікому до того нема діла. І як наслідок вже цього року ніякого виступу, ніяких забав, а тільки пиятика і танці на яких, до речі, діти першого-другого класу вигулюють до ранку, а що  далі... а далі наша нація вимре!

   Окреме питання шкільні методисти, які б мали  організувати молодь і проводити культ освітню роботу, а цього нема, їм це непотрібно, нема вже того патріотизму.
 
  Та в першу чергу за культурний розвиток та проведення культурно-просвітницької роботи сільського населення відповідає  завідувач Народного дому (зав.клубу), але йому не до того, може і роки вже не ті... І цікаво чим займається "Районний відділ культури", чому не може забезпечити таке велике село працівником культури, який зміг-би організувати культурно просвітницьку діяльність серед населення, адже погодьтесь людині якій поза шістдесят важко працювати на такій посаді. 
 
   Нажаль нема діла до розвитку молоді ні в методистів, ні в РАЙОНО, ні в вдділу  культури, а ні в держави, тож - золота наша молодь, наша культура - в ваших руках.

Переглядів: 1000 | Додав: chrob | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 12
12 Федевич Іван Ігорович  
0
Цього року фестини будуть 24.05.2010року приїзджайте!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 Oleh  
0
Кому потрібні культурні дійства?! І чи гідні вони зараз прикметника "культурні"? Забули Ви всі, що людям Польща в голові, робота, сагазини, цигарки, "С2Н5ОН + Н2О"...

11 chrob  
0
Само собою що потрібні культурні дійства, тільки люди самі не знають що вони їм потрібні. От і треба просвіщати час від часу народ, а то пропаде...

9 anastasia-eu  
1
хм.........насткільки мені відомо...була і людина охоча щось організувати.....з купою ідей...а що основне...з великим запалом .так її ще й "обісрали" жмоти чернівські - і старайся після того для села!!! cry cry cry

НІ ГРАМА НЕ ШКОДА, ЩО Я ДАЛЕКО!) обідно за ту людину!


8 чарнівець  
1
потрібно виділити кошти для освіти людини на факультеті з організації кульмасових роботи!

5 beetle  
1
додам, що це добре що піднялося таке питання

6 GAI  
0
для вдалого міроприємства потрібний ініціатор та команда, яка погодить всі питання з школою, сільрадою, визначить та залучить спонсорів (по списку в першу чергу серед чернівців-бізнесменів та охочих) запросить для виступу артистів, музсупровід, самодіяльних та талантів. А фонд для цього можна створити і поповнювати круглий рік. зібрали на газ можна і на розвагу раз в рік. якщо не замельдується ініціатор то потрібно штормити сільраду і школу. давайте пропозиції.

4 beetle  
0
Шоб відбувалися свята потрібно шоб людям було цікаво їх чекати. Треба проволити промо таких свят і заодно вказувати меценатів, спонсорів, і на такій рекламі заробляти гроші на гуляння і на культурний розвиток села.
Часи міняються, зарас сільська рада неможе бути спонсором такого міроприємства, потрібно шукати реальні гроші, а як будуть гроші буде і свято і призи... Також можна буде запросити когось з зірок, але також треба взяти під увагу те, що коли буде зірка, тоді потрібно професійну сцену, світло, звук, .... на це все треба що??? ГРОШІ, гроші гроші.....гроші....
Незнаю хто тут винний що у нас немає на це все грошенят. Але знаю напевне що такі Фестини неможна занехати.
Потрібно назначити відповідальних людей, які займалися б такими питаннями, я думаю коли це все організувати можна навіть непогано заробити.

3 test  
1
В нас перед громадою ніхто не відповідає, тому що громада ні в кого не запитує, а коли хтось хоче розібратися в чому справа його починають залякувати різними інстанціями, замість того щоб вияснити в чому суть проблеми. А запитувати у відповідальних потрібно громадою а не громадянином - тоді можливо і ефект буде.

2 чарнівець  
2
Є над чим подумати тим хто за це відповідає перед громадою

1 чарнівець  
1

7 GAI  
2
ще фестин добре було б організовувати з неділі бо не всі охочі можуть в понеділок виїзд з села по обіді, а то й з ранку. започаткувати оригінальну рекламну продукцію.

Ім`я *:
Email *:
Код *: